Fødevarer

Den lokale smagsoplevelse


Fødevarer er en central del af tidens og fremtidens turisme. Vi vil gerne smage det sted, vi besøger. Vi vil møde producenterne og høre dem fortælle om deres passion. Fødevarerne bliver markører, som giver destinationen karakter og spiller sammen med områdets fortælling.

Vi hjælper destinationer med at finde og udvælge de fødevareproducenter, som er karakteristiske for områdets fortælling. Og vi hjælper producenterne med innovation, forretningsudvikling og netværk, så de kan indgå i den oplevelsesøkonomiske ramme, som understøtter den kommunale strategi.


Vi gør fødevareprodukter til turisme og har øje for hele værdikæden rundt om tallerkenen. Vi skaber sammenhænge, aktiviteter og fortællinger, som binder haven, havet, marken og skoven sammen med unikke aktivitets- og gourmetoplevelser. Ved at gøre vejen fra jord til bord så kort og synlig som muligt, giver vi den enkelte turist følelsen af at være helt tæt på det naturlige produkt og den autentiske fortælling.


Hvordan har vi hjulpet andre?


I sommeren 2020 blev fødevareturismen vækket til live på oplevelsespladsen Thomas Minde i Norddjurs Kommune. Fjellerups smukke kyst og grønne skov tjente ikke kun som smuk udsigt, men også som sankested for gæster, som var med til høste råvarer, tilberede maden over bål og nyde det færdige måltid med lækre dråber fra lokale bryggerier – øl, vin, gin, most og sodavand. Med projektet skabte vi synergi mellem Norddjurs Kommunes fødevarestrategi og erhvervspolitik. Havet, haven, marken og skoven blev bundet sammen som ét lokalt narrativ, der markerede Norddjurs som et stærkt fødevare- og outdoor-brand.


Der blev skabt netværk til dygtige restauratører, der stod klar med lokale gourmetoplevelser og lokalt fødevaresalg. I processen skabte vi også klynger blandt kommunens fødevareproducenter, så de fremadrettet kan sparre med hinanden og fortsat udvikle de mange potentialer, der ligger i at lade fødevarer indgå i innovative oplevelsesprodukter. Projektet blev afviklet for Norddjurs Kommune i samarbejde med Food Organisation of Denmark.


Kontakt os

Adresse: Munkebakken 17, 8400 Ebeltoft
Telefon: (45) 6165 7365
Email: thomas@nordic-destination.com

Tilbud ønskes?

Vi giver gerne et tilbud på rådgivning, forretningsudvikling, workshops og udviklingsprojekter.

Følg vores arbejde

Copyright © All Rights Reserved.